• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
Geplaatst door op in Nederlands
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 828
 • 0 reacties
 • Afdrukken

AADM wil nu eindelijk aan de echte hervormingen beginnen

Op maandagavond 27 maart 2017 werd op de medicomut een miniakkoord afgesloten tussen de mutualiteiten, de artsen, de regering en het Riziv. Dit miniakkoord werd bereikt na vijf maanden van ‘standstills’ en ‘clockstops’, na de opzegging van het conventieakkoord door de twee andere syndicaten. Het bereikte miniakkoord is (bijna) een copy-paste van het huidige conventieakkoord 2016-2017:

 1. De tarieven van 1 januari 2017 blijven gelden voor dit akkoord. De gerealiseerde stijging van tarieven voor de intellectuele verstrekkingen bij huisartsen en specialisten worden in dit miniakkoord bekrachtigd.
 2. Het sociaal statuut, afgesproken in het conventieakkoord 2016-2017, blijft gelden. Concreet zullen alle artsen hun sociaal statuut behouden indien ze aan de volgende voorwaarden voldoen:
  1. het tarievenakkoord 2016-2017 onderschreven hebben;
  2. de afgesproken tarieven ook in 2017 hanteren tot aan het miniakkoord;
  3. het miniakkoord onderschrijven.
 3. De maatregelen, zoals beschreven in het conventieakkoord 2016-2017, blijven in dit miniakkoord van toepassing: de verhoogde, geïntegreerde telematicapremie, de wachtposten, het GMD (55 euro) voor de patiënten met het statuut chronisch zieke in de leeftijdscategorie 45-74 jaar,…
 4. In oktober 2016 deed minister De Block al toezeggingen over de belangrijke thema’s van herziening van de nomenclatuur, problematiek van de ereloonsupplementen, hervorming van het accrediteringssysteem, de hervorming van de ziekenhuissector, e-Gezondheid en de hervorming van het akkoordensysteem.

De Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) kan enkel maar tot de conclusie komen dat het miniakkoord in geest en doelstellingen niet verschilt van het conventieakkoord 2016-2017. Er zijn vijf kostbare maanden verloren om de broodnodige hervormingen binnen de gezondheidszorg te realiseren. AADM wil dan ook eindelijk aan de echte hervormingen beginnen en werk maken van een toegankelijke, doelmatige en kwalitatieve gezondheidszorg met een billijke vergoeding voor alle zorgverleners.

Dr. Guido Penninckx
Dr. Pierre Sijbers
Dr. Siegfried Van Eygen
Dr. Roel Van Giel

Dr. Maaike Van Overloop
Dr. Dieter Vercammen
Gemandateerden AADM medicomut


 AADMInformeert.jpg

Laatst aangepast op
Waardeer dit blogbericht:
3

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 21 maart 2018