Realisaties

/Realisaties
Realisaties 2023-06-14T15:00:05+02:00

De Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) is een positief alternatief. We geloven in het verbinden van artsen en het samenbrengen van organisaties. Hetgeen dat we de voorbije jaren hebben gerealiseerd voor voornamelijk huisartsen willen we de komende jaren ook uitbouwen voor de specialisten.   

Het is onze ambitie om een oplossing te bieden voor de bezorgdheden binnen het artsenlandschap, zodat we een gezonde toekomst kunnen garanderen voor alle artsen. Een toekomst waar we ook vandaag al aan bouwen. Een overzicht van onze realisaties:    

AADM, een beweging voor huisartsen en specialisten met een duidelijke visie op geneeskunde en zorg.  

Om een antwoord te bieden op de uitdagingen die ons te wachten staan, stelt AADM alternatieven voor voor de organisatie- en financieringsstructuren die we vandaag kennen. Onze visie vertrekt daarbij steeds vanuit de kernwaarden van arts-zijn. Zo kunnen we in de toekomst toegankelijke, betaalbare en kwalitatieve zorg blijven aanbieden. 

 Realisaties:  

AADM, een belangenorganisatie die wetenschap en beleid met elkaar verbindt.  

AADM vertrekt vanuit de kracht van het wetenschappelijke. Om deze expertise om te zetten in effectieve maatregelen is het belangrijk om een plaats te hebben aan de beleidstafels. 

 Realisaties:  

 

AADM, een artsengroep die naar u luistert. 

AADM luistert naar de noden en behoeften van het terrein. Er kunnen geen beslissingen worden genomen, zonder te weten wat er leeft bij de artsen in het werkveld.  

 Realisaties:  

 AADM, een beweging die de passie van de arts opnieuw centraal stelt.    

Uit een enquête van Domus Medica blijkt dat 70% van de huisartsen het gevoel heeft onvoldoende voorbereid te zijn op de toekomst. Aan de hand van verschillende projecten willen we hier verandering in brengen, zodat huisartsen en specialisten zich opnieuw op hun kerntaken kunnen focussen en de passie van de job opnieuw centraal komt te staat.  

 Realisaties: