AADM informeert: herstart van de Medische Verkiezingen

Afgelopen maandagavond op de medicomut bevestigde het RIZIV aan de Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) dat op 13 juni 2018 om 00.00 uur de Medische Verkiezingen opnieuw starten. AADM is tevreden dat alle artsen opnieuw kunnen stemmen. AADM roept elke arts op om toch nog zijn stem uit te brengen!

Donderdag 7 juni werd het startsein voor de medische verkiezingen gegeven. Toen sommige artsen hun stem uitbrachten liep het fout in de webtoepassing. AADM ontving van een aantal artsen klachten en meldde deze aan het RIZIV. Na telefonisch contact met RIZIV topman Jo De Cock werd beslist om de webtoepassing offline te halen.

Tijdens de medicomut van maandag 11/06 bespraken de syndicaten de verschillende oplossingen. Namens AADM heeft Dr. Roel Van Giel, voorzitter Domus Medica gereageerd in de medicomut: “Dit is bijzonder jammer en mag gewoonweg niet gebeuren. Wij hopen dat artsen niet zijn afgeschrikt en nog steeds hun stem willen uitbrengen.”

Na de besprekingen in de medicomut is beslist om de medische verkiezingen helemaal opnieuw te laten starten. Alle reeds uitgebrachte stemmen worden verwijderd en de stemtokens gereset. De medische verkiezingen zullen verlopen van 13 juni tot en met 2 juli. AADM roept alle artsen opnieuw op om te stemmen, ook degene die reeds hebben gestemd. Om te stemmen hebben artsen hun stemtoken nog steeds nodig:
– Artsen die reeds gestemd hebben, kunnen hun stemtoken opnieuw gebruiken.
– Artsen die reeds hebben gestemd, maar hun stemtoken niet meer in het bezit hebben kunnen een nieuw stemtoken aanvragen via SEC_DIR_MED@riziv.fgov.be.

Alle andere artsen kunnen hun stem uitbrengen via het ontvangen stemtoken. AADM wil nogmaals het belang van deze verkiezingen onderstrepen en alle artsen oproepen om hun stem uit te brengen. Wij hopen daarbij dat de artsen het toekomstgericht positief project van AADM ondersteunen en stemmen op lijst 3, de Alliantie Artsenbelang- Domus Medica (AADM).

Namens,

Dr. Roel Van Giel – voorzitter Domus Medica
Dr. Dieter Vercammen – voorzitter Artsenbelang

2018-06-13T08:17:44+00:00 12/06/2018|