De lijstnummers voor de medische verkiezingen zijn gekend

Van 6 tot 26 juni 2023 vinden de medische verkiezingen plaats. Artsen kunnen tijdens deze periode hun stem uitbrengen voor één van de drie artsensyndicaten. De volgorde van de artsensyndicaten op het elektronische formulier werd afgelopen woensdag bepaald aan de hand van een loting. De Alliantie Artsenbelang – Domus Medica heeft lijstnummer 3.

Van 6 tot 26 juni 2023 vinden de medische verkiezingen plaats. Een belangrijke gebeurtenis, want uw stem bepaalt mee welke vertegenwoordigers straks in de verschillende RIZIV-organen zullen zetelen. Zij beslissen mee over uw werking en inkomen.

Ook uw stem is dus van belang! Hoe meer artsen een stem uitbrengen, hoe krachtiger de stem van de artsen weerklinkt in het beleid. Bovendien bepaalt u mee de verhouding tussen de artsensyndicaten. Kies daarom voor een artsensyndicaat dat uw toekomstvisie deelt en ervoor zorgt dat we als artsen mee in de cockpit blijven zitten van de gezondheidszorg van morgen.

De volgorde van de artsensyndicaten op het elektronische formulier werd afgelopen woensdag geloot. AADM staat op de derde plaats. BVAS trekt naar de medische verkiezingen met het nummer 1, Kartel krijgt het nummer 2.

Hoe stemmen?

  • Alle artsen (ook haio’s en aso’s) met een RIZIV-nummer mogen stemmen.
  • De stemming gebeurt volledig elektronisch en is anoniem.
  • U ontvangt binnenkort een brief van het RIZIV met meer informatie over de stemprocedure.
2023-05-25T13:01:20+02:00 25/05/2023|