Oplossing dankzij AADM voor de geblokkeerde individuele wachtpostdossiers

Op de Algemene Raad van 21 oktober laatstleden werd de begroting van het RIZIV niet goedgekeurd. Hierdoor is de medicomut van 21/10 niet doorgegaan, waardoor een aantal individuele wachtpostdossiers niet zijn goedgekeurd. Dankzij AADM is er een oplossing gevonden.

Op de medicomut van 21 oktober stonden ook een aantal individuele dossiers van wachtposten geagendeerd, met name Oudenaarde, Bruxelles – 1070 Anderlecht, Herkenrode Hasselt, Khobra Leuven en MIJN wachtpost. Deze dossiers waren helemaal afgerond en werden ter goedkeuring voorgelegd aan de medicomut. Doordat de medicomut werd afgelast zijn deze dossiers niet goedgekeurd.

Roel Van Giel, voorzitter Domus Medica: “Er is begrijpelijk heel wat verontwaardiging bij de betrokken huisartsen die deze dossiers reeds jaren voorbereiden en hoopten eindelijk een finaal groen licht te krijgen. Het is niet omdat de begroting door ingrijpen van de Federale Regering niet is goedgekeurd, dat afgeronde projecten de dupe mogen zijn. Om deze reden heeft AADM gezocht naar een oplossing”.

AADM heeft samen met het Riziv naar oplossingen gezocht. Er is beslist om een schriftelijke procedure op te starten om op deze manier de individuele dossiers te laten goedkeuren.

2019-11-07T15:47:00+01:00 07/11/2019|