• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
Geplaatst door op in Nederlands
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2201
 • 0 reacties
 • Afdrukken

AADM verzet zich tegen administratieve waanzin

Wie vandaag als geconventioneerde huisarts of arts-specialist tests in de klinische biologie, pathologische anatomie of genetica aanvraagt, weet niet of een geconventioneerde of gedeconventioneerde arts deze tests zal uitvoeren.

Voor de Alliantie Artsenbelang – Domus Medica (AADM) staat deze onduidelijkheid een toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg in de weg. Als een geconventioneerde huisarts of arts-specialist er bewust voor kiest om de financiële toegankelijkheid van de zorg te waarborgen, moet dit voor de patiënt ook gewaarborgd zijn in het verdere zorgtraject.
 
Bij de medicomut ligt momenteel een voorstel op tafel waarbij de aanvragende huisarts of arts-specialist hiervoor de verantwoordelijkheid krijgt. De huisarts/arts-specialist moet vooraf aan de patiënt verplicht meedelen dat de tests uitgevoerd ‘kunnen’ worden door een geconventioneerde of gedeconventioneerde arts. Volgens AADM leidt dit onredelijke voorstel tot nog meer administratieve waanzin voor de huisartsen en artsen-specialisten en draagt het niets bij tot de toegankelijkheid van de zorg. AADM zal daarom tegen dit voorstel stemmen op de medicomut van 15 juni 2016.
 
AADM kiest daarentegen resoluut en eensgezind voor het alternatief waarbij de klinische biologie, pathologische anatomie en genetica het statuut van de voorschrijver verplicht moeten volgen. Wanneer een geconventioneerde huisarts of arts-specialist een test aanvraagt, moet deze aan conventietarieven uitgevoerd worden, los van conventiestatus van de klinisch bioloog, pathologisch anatoom of geneticus. De conventiestatus van de voorschrijver geldt dan voor het volledige traject binnen de zorg.

Dr. Peter Hoffman  
Voorzitter AADM 

Dr. Maaike Van Overloop
Voorzitter Domus Medica

Dr. Dominique Thoelen
Voorzitter Artsenbelang

Dr. Roel Van Giel
Dr. Pierre Sijbers
Dr. Dieter Vercammen
Dr. Siegfried Van Eygen
Dr. Guido Penninckx
Vertegenwoordigers AADM

 

Laatst aangepast op
Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast woensdag, 21 maart 2018